Boka band till privata fester

En större fest kräver mycket planering om man vill att den ska bli lyckad, men även om man kanske planerar allt i minsta detalj är det inte säkert att rätt stämning infinner sig när festen väl är igång. För att försäkra sig om att festens deltagare har roligt hela kvällen måste man fixa rätt musik. Att boka in ett band är inte särskilt svårt och live-musik brukar uppskattas av de flesta festdeltagare. Har du inte något band i din bekantskapskrets får du räkna med att betala en del för en hel- eller halvkväll med musikunderhållning. Det behöver dock inte vara så dyrt att få ett bra band som uppträder på födelsedagsfesten, bröllopet eller jubiléet. Försök att hitta ett band som har ett sound du gillar och det kan även vara lite kul att hitta ett band som passar in i festens tema. Det finns en stor chans att du faktiskt har ett band i ditt lokalområde som passar perfekt.

Att hitta rätt band

Antagligen har du redan några favoritartister som du gärna skulle vilja boka in till festen, men tyvärr blir det ofta lite för dyrt att boka in riktigt kända artister. Många band spelar inte heller på privata fester, även om det finns undantag som till exempel när folkkära Carola sjöng på äldreboende utan ersättning. Att få en artist att ställa upp utan betalning är dock inte realistiskt, men det går ofta att hyra in lokala band för en rimlig summa. Kanske du redan har sett ett duktigt band uppträda på en fest eller ett bröllop? Har du inte det kanske någon av dina vänner känner till ett duktigt band som spelar musik i din smak? Det kan även löna sig att se efter om det finns någon musikskola i din närhet. Många gånger kan musikelever spela på fester för att dryga ut studielånet. Folkhögskolor och gymnasium kan till exempel vara värt att kolla upp. Vissa lokala band är även närvarande på sociala medier och är enkla att finna genom en sökning.

Vad kostar det att hyra ett band?

Alla artister sätter sina egna priser och därför är det omöjligt att säga exakt hur mycket det kostar att hyra ett band. Ju fler som spelar i bandet desto mer kostar det i regel, för alla bandmedlemmar måste få betalt. Utöver priset för själva uppträdandet måste man räkna in andra kostnader såsom transport av bandet och deras utrustning, eventuell övernattning, matkostnader och kostnader för scenens belysning och dekorationer. För att ha råd med ett band kan det vara smart att låta ett företag göra ett fakturaköp av dig. Vanligtvis kan ett band ge dig ett paketpris och de flesta band tar betalt genom banköverföring eller kontanter. Att ha live-musik på festen garanterar nästan att det blir en härlig stämning fylld med dans och glada miner. Det är därför en investering som är värd att göra om du planerar att sätta upp en fest som man inte glömmer i första taget.