Musik i TV-spel

Musik är ett kraftfullt instrument för att skapa känslor hos lyssnaren. Det är med noga utvalda toner som rätt bakgrund skapas i filmer, spel och många andra kulturella uttryck. TV-spel är av naturen också ett medium som drar in spelaren i upplevelsen, vilket innebär att rätt musik är en viktig del i att skapa ett framgångsrikt spel.

Med en Xbox One kontroll kan spelaren uppleva och delta i spel på ett bekvämt och engagerande sätt. Kontrollen är designad för att ge en bekväm spelupplevelse för alla, och fungerar även väl för mindre händer. Hos Webhallen hittar du många spelkontroller i olika färger och utföranden.

Tre viktiga komponenter

Varje TV-spel består av tre viktiga komponenter, där den visuella och den interaktiva delen är det de flesta tänker på i första hand. Men ljud och musik är vad som förändrar alla spel till något mer utöver bara en rolig aktivitet. Det är ljuddelen som gör spelet till en allomfattande upplevelse som många minns i decennier efter att de spelat ett spel.

Legend of Zelda

Ett spel som verkligen har använt sig av musiken som medium är The Legend of Zelda som släpptes för första gången 1986 av det japanska hemelektronikföretaget Nintendo. Därefter har en lång rad speltitlar släppts inom serien, som “Ocarina of Time”, “Majora’s Mask” och “Skyward Sword”. I flera av spelen finns det platser som besökaren endast kan komma till med hjälp av en viss magisk melodi. Andra sånger kan användas för att ta bort förbannelser och slåss mot onda krafter.

Animal Crossing

Animal Crossing är ett annat TV-spel där musik spelar en framträdande roll. Spelet innehåller många originella sånger av spelets rockstjärna K. K. Slider, där varje melodi framförs med en typisk speedad röst och svårtydd lyrik. Kompositören som står bakom spelets musik heter Kazumi Totaka och har skapat musik i en lång rad olika stilar och stämningar. Spelkaraktären K. K. Slider är också baserad på Totaka.