Festmusik

Musik väcker starka känslor hos de allra flesta. Känslor som kan bestå av allt från glädje och sorg till nostalgi och förväntan. När man står inför uppgiften att anordna en fest är musiken det som gör en stor del av festen lyckad. Musiken ska anpassas till festdeltagarna och till vilken typ av tillställning det är. Om man arrangerar en klassfest eller en någon form av återförening, kan en uppsjö av gamla hits höja feststämningen rejält. Likaså kan en middagsbjudning få en vacker inramning genom lounge-musik som spelas i bakgrunden. Under tillställningar som exempelvis bröllop får man anpassa musiken efter festens olika delmoment. Under bröllop är musiken extra viktig, då låtarna i framtiden kommer att ge brudparet en härlig musikalisk återblick till den lyckliga dagen.

Musik under bröllop

Om bröllopsbudgeten tillåter är det skönt att överlämna musikansvaret till någon annan. Givetvis är brudparet med och bestämmer vilka låtar som ska spelas under vigselakten, men sedan bör musiken skötas av en DJ eller ett band. Att ha livemusik under bröllopsfesten är en garanterad stämningshöjare och något som får festen av vakna till liv. Det vanligaste är att man väljer ett band som spelar covers av kända låtar. Ett tips till bröllopsfesten är att fråga runt bland nära och kära om de sett eller hört om något lokalt band som är populära i bröllopssammanhang. Ett annat alternativ är att hyra in en DJ som man i förväg planerar spellistan tillsammans med. Man kan välja vilken typ av genre som ska spelas och bestämma om man vill att musiken, framåt småtimmarna, ska övergå i lugnare takter för att avrunda festen.

Anordna fest med vännerna

Ett drinkparty är en rolig tillställning att bjuda in vännerna till. Vill man göra det till en sofistikerad tillställning kan man skicka ut inbjudningskort med klädkod cocktailklänning och kavaj. Man kan uppmana gästerna att skapa sin egen musiklista som skickas till festvärden innan tillställningen, eller så skapar man en gemensam låtlista i någon av de online-tjänster som numera finns i var och varannan mobil. På det sättet försäkrar man sig om att alla får njuta av sin favoritmusik under någon del av kvällen. Det kan också vara ett ypperligt tillfälle att ta del av ny musik och lyssna på spännande artister som man kanske inte hade upptäckt annars. Vill man kan man också sätta ett tema och anordna en 70-talsfest med gamla goda klassiker. Något som garanterat får upp vännerna på dansgolvet!