Jobba som amatörmusiker

Har du ett brinnande intresse för musik samt spelar något instrument kan du jobba som amatörmusiker. Musik är ett sätt att uttrycka sina känslor på och kan förmedla de flesta känslor. Många människor i dagens samhälle lyssnar på musik åtminstone 1 – 2 timmar varje dag. Att slå igenom i musikbranschen har alltid varit svårt på grund av att konkurrensen är så pass stor världen över. För de flesta musiker förblir musikintresset endast ett intresse men det finns de som faktiskt kan livnära sig på det eller tjäna lite extra pengar. En amatörmusiker kan du till exempel finna på barer, pubar och liknande där de är inhyrda för att stå för kvällens underhållning.

Spela på lokala pubar och barer

Det kanske inte är alla som är född med en magisk och unik sångröst men instrument kan alla lära sig spela. Har du inte en sångröst så kan du fortfarande vara en del av ett band genom att spela ett instrument. Musik är en livsstil och tack vare att det finns olika genrer kan du hitta en musikstil som passar dig och din personlighet. Det finns allt ifrån klassisk musik till hårdrock och oftast kan du finna barer och pubar som är inriktade på enskilda musikstilar. Idag finns det många alternativ och möjligheter att bli hörd speciellt via sociala medier då det kan delas av flera hundra eller till och med tusentals människor. Att spela i en fullsatt bar eller pub kan även det göra att folk uppmärksammar dig som artist.

Det går inte över en natt

I starten av ens musikkarriär kan det vara bra att ha ett extrajobb vid sidan av för att kunna klara av kostnader som hyra och mat. Tyvärr så är det sällan det går över en natt utan en musikkarriär behöver byggas upp under en längre tid. Därför är ett tips att ha musiken som en hobby i början och spela på kvällar och dagar när man inte jobbar. När man spelar på pubar och liknande så kan man göra det med eller utan betalning. För den som tar betalt och behöver fakturera utan företag är det inga problem. Det finns idag faktureringsföretag som sköter fakturering och skatt åt en. På så sätt kan man fokusera på det roliga och lämna det administrativa arbetet till faktureringsföretaget. Du försäkrar dig även om att faktureringen utförs av någon som är kunnig inom området.