Musik om kärlek

Kärlek är ett ämne som både kan göra en lycklig men samtidigt totalt eländig och förtvivlad. Det är ett ämne som har mycket kraft vilket både kan vara bra men även dåligt beroende hur det används. I århundraden har man försökt förstå sig på varför man ibland kan komma att älska en person som inte älskar en tillbaka. Det har skrivits böcker och gjorts mängder av filmer som handlar om kärlek av olika slag. I musikbranschen är kärlek ett återkommande inslag som både får en att huttra av gråtattacker samtidigt som det ibland kan hjälpa till att skapa en romantisk känsla.

Kärlek är odödligt

Låtar har kommit att bli ett sätt för folk att ventilera sina åsikter och tankar. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till låtar och många känner att det är lättare att prata om sina känslor via låtar. Många av de låtar som har skapats genom tiderna bär på ett djupt budskap som ofta faller tillbaka på kärlek. Du kan känna olika typer av kärlek då exempelvis kärleken för din familj och dina vänner inte är detsamma som kärleken du känner för din partner. Viss kärlek dör aldrig ut medan andra kärlekar ibland har en tendens att slockna efter ett tag. Vissa låtar om kärlek är så pass kraftfulla att de har kommit att bli odödliga och spelas fortfarande trots att artisten är avliden sedan lång tid tillbaka. Det finns artister som sätter avtryck i människors hjärtan tack vare deras låttexter som folk känner igen sig i. Gessle släpper ny skiva med låtar som både är välbekanta och fräscha. En av Sveriges mest älskade artister har kommit att bli odödlig då han fortfarande drar fulla hus var han än spelar.

Några av tidernas mest välkända kärlekslåtar

Musik är på det sättet helt fantastiskt då det lever kvar även långt efter artisten har gått bort. Låtar kan få en att minnas specifika händelser eller få oss att känna känslor vi trodde var utplånade. Ibland behövs det inte ens en låttext utan med endast melodier kan låtar få oss att känna olika typer av känslor. Några av de mest välkända låtarna som dock har låttexter är Whitney Houstons låt: “I will always love you”, Elton Johns “This is your song” och Celine Dions klassiska “My heart will go on”. Kärlek är ett ämne som oavsett hur många år som går så är det fortfarande samma känsla. Den varken ändras eller förnyas med tiden vilket gör att den förblir antingen samma lycka eller samma smärta. hur många av befolkningen har inte legat i sina sängar och grubblat över varför den enda person man vill ha inte vill ha en tillbaka.